Ένας στους δέκα Λονδρέζους έχει κορωνοϊό

Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους στο Λονδίνο πιθανότατα μολύνθηκε με COVID-19 την Κυριακή, σύμφωνα με νέες επίσημες εκτιμήσεις που υπογράμμισαν την ανελέητη εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Ημερήσιες μοντελοποιημένες εκτιμήσεις που παράγονται από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής έδειξαν ότι περίπου το 9,5% των Λονδρέζων είχαν COVID-19 από την Κυριακή.

Τα στοιχεία ήρθαν μια ημέρα αφότου η Βρετανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς η παραλλαγή Όμικρον σαρώνει τη χώρα, με τον ημερήσιο απολογισμό να φτάνει τα 119.789 από 106.122 την προηγούμενη ημέρα.

Η έκθεση ONS έδειξε επίσης ένα ρεκόρ 1 στους 35 ανθρώπους στην Αγγλία που είχαν COVID-19 μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου – σε σύγκριση με μια προηγούμενη εκτίμηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη για 1 στους 45 την εβδομάδα έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Πολλές βιομηχανίες και δίκτυα μεταφορών παλεύουν με ελλείψεις προσωπικού καθώς οι άρρωστοι εργαζόμενοι αυτοαπομονώνονται, ενώ τα νοσοκομεία στη Βρετανία έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επιπτώσεων στην ασφάλεια των ασθενών.

Η ταχεία πρόοδος της Όμικρον έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία τις τελευταίες επτά ημέρες, με το σύνολο να αυξάνεται κατά 678.165, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την Πέμπτη.

Καθώς η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αγωνίζεται να περιορίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της τελευταίας επιδημίας COVID-19, δήλωσε την Τετάρτη ότι μειώνει τη νόμιμη περίοδο αυτοαπομόνωσης στην Αγγλία σε επτά ημέρες από 10.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.