«Δίπορτο» της Γερμανίας με τη Ρωσία για τον αγωγό Nord Stream 2

Η καθυστέρηση στην έγκριση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Γερμανία δεν οφείλεται σε πολιτικές αποφάσεις, ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως επισήμανε, η απόφαση να μην δοθεί το πράσινο φως για τη λειτουργία του αγωγού έγινε από τις αρμόδιες Αρχές.

Η γερμανική ρυθμιστική Αρχή για την ενέργεια, Bundesnetzagentur αποφάσισε τον Νοέμβριο να αναστείλει τη διαδικασία πιστοποίησης του αμφιλεγόμενου αγωγού, σημειώνοντας ότι η κοινοπραξία θα πρέπει να προχωρήσει στη σύσταση μιας γερμανικής θυγατρικής για να συμμορφωθεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Την Πέμπτη, η Αρχή ανέφερε ότι μια απόφαση για το αν θα επιτραπεί η λειτουργία του αγωγού δεν αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε εξάλλου την Παρασκευή ότι οι πωλήσεις αερίου μέσω του αγωγού από τον Ιανουάριο δεν γίνεται να προχωρήσουν, καθώς δεν έχει ακόμα εγκριθεί η λειτουργία του.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας στην κάτω βουλή της Ρωσίας ότι ο ίδιος είναι σίγουρος πως θα ξεκινήσουν οι ροές φυσικού αερίου από τον Ιανουάριο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.