Βρετανία: Το επόμενο 48ωρο η Όμικρον θα γίνει η επικρατούσα παραλλαγή του κορωνοϊού στο Λονδίνο!

Χωρίς απομόνωση οι πλήρως εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα της Όμικρον

Με τα στόματα να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, αναφορικά με τον πρώτο νεκρό λόγω νόσησης από τη παραλλαγή Όμικρον που θρηνεί από σήμερα η Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει επειγόντως νέα μέτρα, εν όψει και των γιορτών.

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, επικαλούμενος εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων πως τα συνολικά κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζονται σε 200.000, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν δέκα νοσηλείες και ένας θάνατος φορέων αυτής, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον ασθενή που κατέληξε. Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Όμικρον αντιστοιχεί στο 20% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αγγλία, και ότι στο Λονδίνο συγκεκριμένα ευθύνεται για το 44% των κρουσμάτων της νόσου, συμπληρώνοντας πως αναμένεται να καταστεί η κυρίαρχη παραλλαγή στην πρωτεύουσα, εντός 48 ωρών!

Στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας το NHS

Ο κ. Τζάβιντ ανακοίνωσε επίσης ότι το σύστημα δημόσιας υγείας NHS στην Αγγλία τίθεται μετά από μήνες στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας για έκτακτες καταστάσεις, στο Επίπεδο 4, κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα υπάρχει εθνικός και όχι κατά τόπους συντονισμός της παροχής περίθαλψης σε ασθενείς Covid. Επιβεβαίωσε ότι, για να επιτευχθεί ο στόχος χορήγησης της ενισχυτικής δόσης σε όλους τους ενήλικες κατοίκους της χώρας, θα πρέπει να αναβληθούν κάποιες θεραπείες ρουτίνας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι από αύριο Τρίτη, οι πλήρως εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα της Όμικρον δε θα χρειάζεται να μένουν σε απομόνωση, αλλά θα μπορούν να υποβάλλονται σε καθημερινά rapid testing. Διαβεβαίωσε δε για την επάρκεια των τεστ, παρά το γεγονός ότι από σήμερα το πρωί όποιος πολίτης προσπαθεί να παραγγείλει τα δωρεάν τεστ από την κυβερνητική ιστοσελίδα, βλέπει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα, αν και παραπέμπεται σε φαρμακεία και άλλα τοπικά κέντρα διανομής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.