Δυνατή Ελλάδα

Παρίσι 2024: Στον Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με 600.000 θεατές!

Οι Γάλλοι έκαναν την πρόταση , η ΔΟΕ την αποδέχθηκε και για πρώτη φορά θα έχουμε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, εκτός Ολυμπιακού σταδίου

Η οργανωτική επιτροπή του Παρίσι 2024, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το κεντρικότερο σημείο του Σηκουάνα στο Παρίσι, με φόντο τον πύργο του Άιφελ, θα αποτελέσει το χώρο που θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης, με τους αθλητές να μετακινούνται με πλοιάρια.

«Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια τελετή έναρξης που θα είναι προσβάσιμη σε περισσότερο κόσμο καθώς υπολογίζουμε ότι θα μπορούμε να έχουμε 600.000 θεατές!» δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εσταγκέ, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης του… κανόε.

Σύμφωνα με το πλάνο των Γάλλων, θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 160 πλοιάρια για μια διαδρομή κατά μήκος του Σηκουάνα που θα φτάνει τα 6χλμ. Θα ξεκινά από το Ποντ ντ’Οστερλίτς και θα καταλήγει στο Ποντ ντ’Ιενά.

Η τελετή λήξης θα φιλοξενηθεί στο Τροκαντερό, υπό τη σκιά του πύργου του Άιφελ.

Πηγή:Sportsfeed.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.