«Ναι» από τη γερμανική βουλή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022 για να αποδείξουν τον πλήρη εμβολιασμό τους – Ακολουθεί η καθολική υποχρεωτικότητα

Ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή της καθολικής υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στη Γερμανία, μετά την σημερινή απόφαση της Bundestag (με 571 ψήφους υπέρ και 80 κατά), για έγκριση του νόμου που υποχρεώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Στο εξής όλοι όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τους οίκους φροντίδας οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν ιαθεί από την Covid-19. Το μέτρο αφορά επίσης το προσωπικό ιδρυμάτων που υποδέχονται πρόσωπα με ειδικές ανάγκες, τις κλινικές ημέρας, τα ιατρεία, τις υπηρεσίες διάσωσης ή τα κοινωνικοεκπαιδευτικά κέντρα.

Θα έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022 για να αποδείξουν τον πλήρη εμβολιασμό τους, διαφορετικά δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κατά μέσο όρο περισσότερο εμβολιασμένο (90%) απ’ ό,τι ο γενικός πληθυσμός (69,3%), σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς σκοπεύει να ζητήσει από το κοινοβούλιο να αποφανθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του εμβολιασμού για όλους που, αν εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποίησε σήμερα μέσω του περιοδικού Spiegel πως τα πρόστιμα γι’ αυτούς που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν είναι «αναπόφευκτα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.