Σε πανικό η κυβέρνηση Ερντογάν – Δεν μπορεί να σταματήσει την κατάρρευση της λίρας και απειλεί την Κύπρο

Σημάδια πανικού παρουσιάζει η κυβέρνηση Ερντογάν στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Τουρκία με πώληση την αποθεμάτων της χώρας σε συνάλλαγμα, προκειμένου να ανακόψει την υποτίμηση της λίρας.

Η νέα αυτή παρέμβαση της κεντρικής Τράπεζας φαίνεται πως ήταν μάταιη καθώς η υποτίμηση συνεχίζεται και βρίσκεται στο 0,6%.

Την ίδια ώρα ο επίσημος πληθωρισμός σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία Turkstat, ανέρχεται στο 21,31%, ωστόσο οι περισσότεροι είναι… επιφυλακτικοί για αυτό το νούμερο.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης με το που ανακοινώθηκαν τα νούμερα του πληθωρισμού, πήγε στα γραφεία τη τουρκικής υπηρεσίας, ωστόσο δεν τον άφησαν να μπει μέσα.

«Λένε ψέματα», δήλωσε στον Τύπο.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε ξεκάθαρα για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας:

«Όταν η χώρα έχει χρέη 500 δισ. δολάρια και είναι μια πλήρως εξαρτημένη χώρα από τα καύσιμα, το φυσικό αέριο από την ενέργεια, δεν μπορεί να λένε κάποιοι ότι δεν τους ενδιαφέρει η ισοτιμία, δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο, ο πληθωρισμός αγγίζει το 60%».

Την ιδιά ώρα, από την τουρκική πλευρά δεν λείπουν και οι προκλητικές δηλώσεις που αυτή την φορά έρχονται από τον Τανζού Μπιλγκίτς.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, με ανακοίνωση του απειλεί την Κύπρο να μην πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες και καθόλα νόμιμες έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Τουρκία όπως και πριν αλλά από δω και πέρα, δεν θα επιτρέψει σε οποιοδήποτε ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να πραγματοποιήσει δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων δίχως άδεια στα πεδία θαλάσσιας δικαιοδοσίας της, δεν θα δώσει τέτοια ευκαιρία και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της χώρας μας και της “ΤΔΒΚ”».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.