Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους ανεβαίνουν σε αστικά χωρίς Rapid test ή GreenPass

Νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα θα ισχύσουν στην Ιταλία από τη Δευτέρα, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, ο οποίος εφαρμόζει από το καλοκαίρι από τα πιο «σκληρά» μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στην Ευρώπη.

Ετσι, από τις 6 Δεκεμβρίου, σε όποιον μπαίνει σε μέσα αστικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πράσινο πάσο, θα…. επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι δεν θα πραγματοπoιούνται μόνον από τους μόνιμους ελεγκτές, αλλά και από αστυνομικούς, καραμπινιέρους και αστυφύλακες και άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το «σούπερ πράσινο πάσο», από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον από τους εμβολιασμένους πολίτες και από όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και έχουν θεραπευθεί, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Πρόκειται για το διάταγμα Ν.172/26-11-2021, που δημοσιεύθηκε στο Ιταλικό ΦΕΚ
https://i0.wp.com/lh3.googleusercontent.com/-fMNWEFi1Vpk/YaYCKlB8GlI/AAAAAAAADFc/qn3gyhl5D34xV9oXdByx3lz6eV9ywdKWACLcBGAsYHQ/image.png?w=1211&ssl=1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.