Lockdown και για τους εμβολιασμένους ζητάει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου ζητάει κυρίως το κλείσιμο μπαρ και κλαμπ

Στην εφημερίδα Die Zeit μίλησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, και ζήτησε μέτρα lockdown και για τους εμβολιασμένους. Ενώ προειδοποίησε ότι ο κανόνας 2G που ισχύει στη Γερμανία για την πρόσβαση σε εμβολιασμένους και ιαθέντες δεν επαρκεί για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» ζητά να περιοριστούν οι επαφές, να ακυρωθούν μεγάλες εκδηλώσεις, να διευκολυνθεί η τηλεργασία, να μειωθεί ο αριθμός των θεατών στα διάφορα θεάματα και κυρίως να κλείσουν τα μπαρ και τα κλαμπ.

Με τη Γερμανία των 15 εκ. ανεμβολίαστων ο Βίλερ τονίζει πως η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πέρυσι και έτσι ο κορωνοϊός βρίσκει πεδίο γρήγορης εξάπλωσης.

Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υποστηρίζει ότι δεν θα ήταν το σωστό μέτρο. Ταυτόχρονα όμως αναφέρεται στη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι εφόσον έχουν δοκιμαστεί όλα και ένα μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να μη θέλει να εμβολιαστεί, τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.