«Παγωμάρα» με την ομολογία στο Ισραήλ – «Εμβόλια συνεχώς» λένε ενώ προετοιμάζονται για 4η δόση

«Δεν μας προστατεύει αρκετά το εμβόλιο – θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα» υποστηρίζει ο Ισραηλινός διευθυντής του υπουργείου Υγείας

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ο οποίος ενημέρωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε τέταρτη δόση κατά του κορωνοϊού,ενώ έκανε ζοφερές προβλέψεις ότι η ζωή από δω και πέρα θα συνεχιστεί με εμβολιασμούς αφού τα αντισώματα που παρέχουν τα εμβόλια δεν είναι ικανά να μας προστατέψουν σε βάθος χρόνου.

Η κατάσταση στο Ισραήλ που κατάφερε να εμβολιάσει άμεσα τους πολίτες του βρίσκεται ξανά σε ανησυχητικά επίπεδα. Τα κρούσματα έχουν ανέβει κατακόρυφα, ενώ μέχρι στιγμής από το σύνολο του πληθυσμού που είναι 9,3 εκατομμύρια, τα 6 εκατομμύρια πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη την τρίτη δόση.

Η κυνική ομολογία έρχεται την ώρα που στην Ευρώπη ξεκίνησαν τα ολικά lockdown με την Αυστρία να κατεβάζει ρολά, και την Γερμανία να είναι έτοιμη να ακολουθήσει το παράδειγμά της. Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνώντες και οι επιστήμονες έπεισαν τους πολίτες ότι το εμβόλιο θα μας«σώσει» και ότι η ζωή θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς, το Ισραήλ που πρωτοστάτησε στον εμβολιασμό, διαμηνύει δυσάρεστες ειδήσεις.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας, καθηγητής Νάχμαν Ας υποστήριξε ότι η προστασία του εμβολίου μειώνεται, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχει πέσει ήδη στο τραπέζι η τέταρτη δόση, χωρίς να αποκλείει ταυτόχρονα και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown: «Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να λάβουν μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τη COVID-19 κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς πέφτουν τα επίπεδα αντισωμάτων. Είναι μάλλον θέμα χρόνου και το ερώτημα είναι πότε . Αν το εμβόλιο μας παρείχε προστασία για ένα χρόνο, θα ήμασταν ευτυχείς…» υποστήριξε ο καθηγητής και στη συνέχεια έριξε την «βόμβα» υποστηρίζοντας ότι πιθανόν ούτε η τέταρτη δόση θα παρέχει την απαιτούμενη προστασία, με αποτέλεσμα ο εμβολιασμός να καθιερωθεί: «Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα το εμβόλιο δεν θα μας προστατεύει για χρόνια έναντι του κορωνοϊού, ακόμη και η αναμνηστική δόση, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Ελπίζω να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο ή περισσότερο» δήλωσε.

«Πιθανό και νέο lockdown»

«Ο αριθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (αριθμός R) έφθασε στο 1,02 το περασμένο Σάββατογεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η πανδημία μπορεί να επιστρέφει στο Ισραήλ μετά από εβδομάδες σταθερής μείωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού», δήλωσε ο καθηγητής ο υποστηρίζοντας ότι η χώρα μπορεί να μπει ξανά σε περιορισμούς. Ωστόσο από πλευράς του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένεταποκλείει την επιβολή ενός νέου lockdown μέσα στον χειμώνα.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.