Νέα πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για τον κορονοϊό: Πότε θα μειωθούν οι θάνατοι από Covid στα επίπεδα της γρίπης

Σε μια νέα πρόβλεψη για τον κορονοϊό προχώρησε ο Μπιλ Γκέιτς. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft μιλώντας σε forum του Bloomberg στη Σιγκαπούρη, εκτίμησε ότι έως τα μέσα του 2022 οι θάνατοι και ο ρυθμός των μολύνσεων πιθανόν να υποχωρήσουν κάτω από εκείνα της εποχικής γρίπης.

Αυτό βέβαια, με την προϋπόθεση, όπως επεσήμανε, ότι δεν θα εμφανιστούν νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Όπως είπε ο Μπιλ Γκέιτς, ανάμεσα στη φυσική ανοσία, την ανοσία που επιτυγχάνεται με τα εμβόλια και τα νέα φάρμακα, «ο ρυθμός των θανάτων και των κρουσμάτων θα πρέπει να μειωθεί αρκετά δραματικά».

Georgia Department of Public Health

Οι περιορισμοί στους εμβολιασμούς και τα προβλήματα διαθεσιμότητας των εμβολίων θα λυθούν προς τα μέσα του 2022 εκτίμησε ο Μπιλ Γκέιτς, ενώ τα ζητήματα που θα προκύψουν θα είναι σχετικά με τη διανομή των εμβολίων καθώς δεν είναι σαφές ποια θα είναι η ζήτηση σε διάφορες χώρες και ιδιαίτερα σε μέρη όπως η υπο-Σαχάρια Αφρική.

Ο Μπιλ Γκέιτς συμπλήρωσε ότι οι ειδικοί θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εξάλειψη της γρίπης και στο να περιοριστούν οι απειλές και οι κίνδυνοι από πιθανές μελλοντικές πανδημίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.