Ερντογάν: Η Τουρκία απέκτησε και τέταρτο γεωτρύπανο

Η Τουρκία απέκτησε και ένα τέταρτο γεωτρύπανο για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα, πως σε αντίθεση με άλλα, το νέο γεωτρύπανο που απέκτησε η Άγκυρα είναι ένα πλοίο “7ης γενιάς” και “εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας”. Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι “υπάρχουν πέντε τέτοιου είδους πλοία σε όλον τον κόσμο, και εμείς έχουμε ένα απ’ αυτά”, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατονόμασε το νέο πλοίο, ωστόσο, γνωστοποίησε ότι μπορεί να κάνει γεώτρηση έως και 3.665 μέτρα (12.024 πόδια). “Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ενεργούμε και πέρα από τα σύνορά μας”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, το νέο πλοίο φημολογείται πως είναι το “Cobalt Explorer”, το οποίο κατασκευάζεται από νοτιοκορεατική ναυπηγική εταιρεία.

Σύμφωνα με αναφορές, το πλοίο αναμένεται να αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα, όπου βρέθηκαν σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου.

Την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη εξέφρασε και ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Ντονμέζ γεωτρύπανο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.