Στον «πάγο» ο αγωγός Nord Stream 2 – Ηχηρό ράπισμα σε Πούτιν-Μέρκελ

Η ρυθμιστική Αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανακοίνωσε την αναστολή της διαδικασία πιστοποίησης του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Σύμφωνα με το Reuters η κοινοπραξία ανέφερε ότι απαιτείται η σύσταση μιας εταιρίας που θα υπόκειται στους γερμανικούς νόμους προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας.

«Η πιστοποίηση για τη λειτουργία του Nord Stream 2 θα εξεταστεί όταν ο διαχειριστής συγκροτηθεί σε ένα νομικό σχήμα που θα είναι συμβατό με τη γερμανική νομοθεσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένας αμφιλεγόμενος αγωγός

Ο αγωγός Nord Stream 2 όπως αναφέρει η Deutsche Welle, θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Την αντίθεσή τους με το έργο έχουν εκφράσει αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες που προειδοποιούν ότι θα αυξήσει επικίνδυνα την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Παρά την επί της αρχής διαφωνία των ΗΠΑ με τον αγωγό, η διακυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο Ιούλιο διέκοψε τις προσπάθειες να μπλοκάρει τη λειτουργία του μέσω τις εφαρμογής κυρώσεων.

Ουάσιγκτον και Βερολίνο κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει στήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία και απειλή κυρώσεων προς τη Ρωσία εάν θεωρηθεί ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τις παραδόσεις καυσίμων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.