Ιδού ποιος «σοφός» πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε το UAV Predator στον Ερντογάν κι αυτός το αντέγραψε! (

Ο Ερντογάν διέσυρε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους jr, αποκαλύπτοντας ότι το 2009 τον εξαπάτησε προκειμένου να του δώσει ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος για λίγες ώρες (38 συγκεκριμένα), με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η τότε αρμόδια υπουργός Κοντολίζα Ράις, αρνείτο πεισματικά να παραχωρήσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Predator στην Τουρκία. Με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να πείσει τον όχι και ιδιαίτερα ευφυή Τζορτζ Μπους, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε την Ράις να δώσει το drone με το ζόρι.

Έτσι, ο Τούρκος Πρόεδρος πανηγυρίζοντας, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο εξαπάτησε τον Αμερικανό ομόλογό του και αντέγραψε το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δίνοντας την τεχνογνωσία στον γαμπρό του ο οποίος με τη σειρά του κατασκεύασε τα διαβόητα Bayraktar.

Και αυτό είναι κάτι που δεν ξέχασαν οι ΗΠΑ, οι οποίες διατηρούν επιφυλάξεις για παραχώρηση αμερικανικών τεχνολογιών αιχμής στην Άγκυρα (βλέπε Patriot και τώρα F-16).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.