«Βουβή» Πρωτοχρονιά: Με ελπίδα και αισιοδοξία ο πλανήτης υποδέχεται το 2021

Ο πλανήτης αποχαιρετάει ανακουφισμένος το 2020 και υποδέχεται το 2021, γεμάτος ελπίδα και αισιοδοξία. Βέβαια, χωρίς τα παραδοσιακά πάρτι και τους εορτασμούς των περασμένων ετών.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν το νέο έτος στα σπίτια τους, μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων, με μία και μονο ευχή: η νέα χρονιά να μας φέρει υγεία και όσα πολύτιμα μας στέρησε η προηγούμενη. Όπως κάθε φορά την νέα χρονιά υποδέχτηκαν πρώτες: Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Χιλιάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, την πρώτη μεγαλούπολη στον κόσμο που υποδέχθηκε το πρώτο έτος της νέας δεκαετίας.

Με αισιοδοξία για το 2021 και χωρίς αποστάσεις, οι Νεοζηλανδοί έστειλαν μήνυμα ελπίδας. Η Νεα Ζηλανδία είναι από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που επιτρέπουν τις συναθροίσεις μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρώτες αντίκρισαν την αυγή του 2021 οι νησιωτικές χώρες Σαμόα και Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Τη σκυτάλη πήρε το Σίδνεϊ, με το διάσημο σόου των πυροτεχνήματων που γίνεται κάθε πρωτοχρονιά, να πραγματοποιείται φέτος χωρίς θεατές.

Εκατομμύρια Αυστραλοί παρακολούθησαν το μεγάλο πάρτι από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Η πανδημία ακύρωσε ακόμη και το σχέδιο να επιτραπεί σε 5 χιλιάδες εργαζόμενους πρώτης γραμμής να δώσουν το παρόν στο μεγάλο πάρτι.

Με μία μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Πιονγιάνγκ, οι Βορειοκορεάτες γιόρτασαν την έλευση της νέας χρόνιας.
Χορευτικά, συντονισμένες κινήσεις και απόλυτη τάξη, στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ – υπό το βλέμμα των νεκρών πρώην ηγετών και προγόνων του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στην Ισπανία, αστυνομικοί κλείνουν την είσοδο στην Πουέρτα ντελ Σολ, την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης όπου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Πρωτοχρονιά.

Οι εορτασμοί φέτος δε θα θυμίζουν σε τίποτα τα μαζικά ολονύχτια πάρτι των περασμένων ετών.

Οι Μαδριλένοι βιάζονται να αποχαιρετήσουν το 2020.

Και υποδέχονται γεμάτοι όνειρα το νέο έτος που ανατέλλει σε λίγες ώρες στην Ευρώπη.

Ελπίζω να είναι λίγο καλύτερο, να υπάρχουν δουλειές για όλους και περισσότερη ανθρωπιά.

Θέλω να είμαστε μαζί με τους φίλους και τις οικογένειές μας και να ξεφορτωθούμε τη μάσκα.

Στο Βερολίνο οι Αρχές κλείνουν τους δρόμους γύρω από την εμβληματική Πύλη του Βραδεμβούργου για να αποφύγουν το συνωστισμό.

Για λόγους ασφαλείας, οι αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας απαγόρευσαν τα πυροτεχνήματα σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Το 2020 χιλιάδες Βερολινέζοι είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους, για το παραδοσιακό υπαίθριο πάρτι της πρωτοχρονιάς που φέτος αναβλήθηκε.

Διαφορετική θα είναι φέτος η Πρωτοχρονιά και για τους Γερμανούς που συνήθιζαν να πλημμυρίζουν τους δρόμους κάθε Παραμονή.

Συγκινητικό το μήνυμα της Άγκελα Μέρκελ για το νέο έτος, πιθανότατα στο τελευταίο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα της θητείας της.

Ποτέ, τα τελευταία 15 χρόνια, δεν αφήναμε πίσω την παλιά χρονιά με τόσο βάρος και ποτέ, παρ’ όλες τις ανησυχίες και επιφυλάξεις, δεν περιμέναμε τον νέο χρόνο με τόσο μεγάλη ελπίδα.

Εκατό χιλιάδες αστυνομικούς και χωροφύλακες σε ολόκληρη τη χώρα επιστρατεύει η Γαλλία για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Στην πόλη του Φωτός που πλημμύριζε κόσμο κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι εορτασμοί ματαιώθηκαν.

Με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα αλλά και την ευχή για μία καινούρια χρονιά που θα αποζημιώσει για τις απώλειες του 2020 υποδέχεται το νέο έτος η Ευρώπη.

Ποιές άλλες χώρες έχουν αλλάξει χρόνο, μέχρι στιγμής

Η Ασία φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το δεύτερο κύμα, χιλιάδες πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Ουχάν. Κοσμοσυρροή και λάμψη και σε Ταιβάν και Ταϊλάνδη. Σε μια ώρα ακολουθούν το Ντουμπάι και την Μόσχα να αλλάξουν χρόνο και από ότι φαίνεται μόνο η Ευρώπη θα μείνει βουβή.

Χονγκ Κονγκ 17:30
Ταιβάν 17:45
Ταϊλάνδη 18:45

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.