Βόρεια Μακεδονία: Μόνο που δεν προσκύνησε ο Ζάεφ τους Τούρκους – Συμμαζέψου Ζόραν, θα έχεις συνέπειες

«Χαλαρή» έχουμε αφήσει τη Βόρεια Μακεδονία και «χαλαρό» τον Ζόραν Ζάεφ, που προ ημερών επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές «ευχαριστήριο» στους Τούρκους, λησμονώντας ότι εάν έχει μία πιθανότητα το πολυεθνικό του κρατικό μόρφωμα να επιβιώσει το οφείλει στην Ελλάδα.

Η «Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης» κατά την οποία είναι επίσημη αργία για τους Τούρκους που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, γιορτάσθηκε όπως είχε προγραμματιστεί στα Σκόπια, γράφει η τουρκική Star και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ δήλωσε:

«Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έδωσε ένα χέρι φιλίας στην αρχή της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», είπε.

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες είναι τώρα σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, λέγοντας:

«Συμμετέχουμε από κοινού σε αποστολές που πραγματοποιούνται για να διασφαλιστεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

»Επιπλέον, η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές που πρόσφεραν στρατιωτικό υλικό στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην πρωτεύουσα, Σκόπια, πραγματοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Τουρκίας, την τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA), την οργάνωση των αποδήμων Τούρκων και σχετικών κοινοτήτων, το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ με την υποστήριξη των Τούρκων στη Βόρεια Μακεδονία και την οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 1944…

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ ανέφερε ότι συμμετέχει στην Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης τόσο ως άτομο όσο και ως επικεφαλής της κυβέρνησης εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική εκπαίδευση ξεκίνησε για πρώτη φορά στη Βόρεια Μακεδονία στις 21 Δεκεμβρίου του 1944 και ότι αυτή η παράδοση διατηρείται μέχρι σήμερα.

Τόνισε ότι οι πολίτες της τουρκικής κοινότητας συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Αναφέρθηκε στις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα σημειώνοντας:

«Πράγματι, η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής σε χώρες εκτός της ΕΕ όπως η Βόρεια Μακεδονία.

»Τέσσερις χιλιάδες πολίτες μας εργάζονται στις τουρκικές εταιρείες και το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων των επενδυτών ανέρχονται στα 392 εκατομμύρια ευρώ.

Κατέληξε λέγοντας ότι η Τουρκία έχει προσφέρει 2.400 υποτροφίες σε φοιτητές πανεπιστημίου από τη Βόρεια Μακεδονία, «και αυτή είναι μια σημαντική βοήθεια για τους νέους».

Ο Ζάεφ θέλει χαλινάρι

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν αφήνεις «χαλαρό» τον περιφερειάρχη Βόρειας Μακεδονίας.

Αμέσως φλερτάρει με τον θανάσιμο εχθρό.

Δεν φταίει αυτός. Έτσι έμαθε μέσα στη σλάβικη μιζέρια του.

Άμεσα η Ελλάδα να ασχοληθεί σοβαρά με τη Βόρεια Μακεδονία, είναι ζήτημα εθνικής μας ασφαλείας.

Εάν δεν αρέσει στον Αντώνη Σαμαρά αδιάφορο, η πατρίδα έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα γούστα του Καλαματιανού.

Κάναμε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να είναι η Βόρεια Μακεδονία προέκτασή μας.

Για να διώξουμε τους Τούρκους από τα βόρεια σύνορά μας. Οι Τούρκοι φαίνεται ότι επιστρέφουν.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής στη Βόρεια Μακεδονία

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, επισκέφθηκε τα Σκόπια την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Σεντόπ και η συνοδευτική αντιπροσωπεία έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Τους υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Χασάν Μεχμέτ Σεκιζκόκ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Γκόραν Μίσοβιτσκα, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βόρειας Μακεδονίας, Σαλίχ Μουράτ.

Ο Σεντόπ και η τουρκική αντιπροσωπεία συμμετείχαν στους εορτασμούς της «Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης», που επίσημα είναι η 21η Δεκεμβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.