Περικυκλώνεται η Αρμενία: Οι Αζέροι μπήκαν στο Λατσίν – Οι Τούρκοι μετακινούν στρατό στα σύνορα

Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι και οι Αζέροι, μετά από τη νίκη τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ίσως επιχειρήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να ενώσουν το Νατσιχεβάν με τον Αζερμπαϊτζάν, αποκόπτοντας με αυτό τον τρόπο την Αρμενία από το Ιράν. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα ελέγχουν τους αγωγούς φυσικού αερίου. Σε κάθε περίπτωση αποκτούν ένα ισχυρό διπλωματικό “χαρτί”.

Σήμερα οι Αζέροι μπήκαν στο Λατσίν, όπως προέβλεπε και η συνθήκη, ενώ την ίδια στιγμή συνεχή δημοσιεύματα από Τουρκία και Ρωσία αναφέρουν ότι αναπτύσσεται τουρκικός στρατός στα σύνορα με την Αρμενία.

Σύμφωνα με τη RIA Novosti το Λατσίν είναι η τελευταία από τις τρείς περιοχές που παρέδωσαν οι Αρμένιοι στους Αζέρους έπειτα από την εκεχειρία που υπέγραψαν στις 9 Νοεμβρίου.

Ήδη οι Αζέροι έχουν πάρει τις περιοχές του Αγκντάμ και του Καλμπατζάρ.

Η Τουρκία μετέφερε περίπου χίλιους στρατιώτες στα σύνορα με την Αρμενία, σύμφωνα με την Avia

«Παρά το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη, έτσι μέχρι σήμερα σήμερα υπάρχουν πληροφορίες πως χίλιοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα της Τουρκίας και της Αρμενίας, εκτός από στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί και επιθετικά όπλα, όπως για παράδειγμα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων», γράφει το δημοσίευμα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.