Βλέπεις και εσύ “ακατάλληλα βίντεο” στο διαδίκτυο; Η είδηση που πρέπει να διαβάσεις αν θες να συνεχίσεις

Εξοργισμένοι είναι οι λάτρεις της αυτοϊκανοποίησης και γενικότερα των «εκπαιδευτικών» ταινιών…στη Βρετανία, αφού ένας καινούριος νόμος έρχεται να τα… γκρεμίσει όλα!
Οι νέοι νόμοι στο Ηνωμένο Βασίλειο υψώνουν υψηλά εμπόδια στην παρακολούθηση “ακατάλληλα βίντεο” στο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στην εύκολη πρόσβαση κυρίως σε ανήλικους.
Προβλέπουν έτσι επαλήθευση ηλικίας, όχι τικάροντας απλά ένα κουτάκι, όπως όλοι γνωρίζετε, αλλά ακόμα και με επίσκεψη στο… ταχυδρομείο!
Πρώτα βέβαια θα χρειαστεί να αποδείξει κάποιος την ηλικία του, εισάγοντας τα στοιχεία μιας πιστωτικής κάρτας ή το συμβόλαιό του με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Το χειρότερο ωστόσο από όλα είναι ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος, πριν απολαύσει (δωρεάν ή όχι) το “ακατάλληλα βίντεο” του, θα πρέπει να πεταχτεί μέχρι το ταχυδρομείο του προκειμένου να εγκριθεί η συσκευή την οποία θα χρησιμοποιήσει!
Και μπορεί ο νέος νόμος να κρατά μακριά τους ανήλικους, ωστόσο δεν κρατά και τους χάκερς, αφού – σύμφωνα με ειδικούς – εγείρεται θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
«Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην επαλήθευση της ηλικίας και στην ελαχιστοποίηση της συλλογής και διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», ανέφερε από την πλευρά της η Elizabeth Denham, Επίτροπος Ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αντίθετα πάντως με τους Αμερικανούς που θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όχι γι΄αυτό που φαντάζεστε, αλλά για να πληρώσουν προκειμένου να δουν “ακατάλληλα βίντεο”, δεν υπάρχει μάλιστα καμία σωτηρία για τους Βρετανούς, αφού ο συγκεκριμένος νόμος για την ψηφιακή οικονομία έλαβε τη… βασιλική σύμφωνη γνώμη, επικυρώθηκε και θα εφαρμοστεί άμεσα μετά τη δίχρονη προετοιμασία του.
Οι ιστοσελίδες, δε, που δεν «υπακούσουν» κινδυνεύουν με «τσουχτερό» πρόστιμο μέχρι και 250.000 λιρών ή 5% του τζίρου τους.
Και αν νομίζετε ότι ο κίνδυνος δεν μας… αγγίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αποκλείεται παρόμοι περιορισμοί στο διαδικτυακό “ακατάλληλα βίντεο” να «κατηφορήσουν» και νοτιότερα στην Ευρώπη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.