Πρέπει να πλένετε τις πετσέτες σας συχνότερα από όσο νομίζετε

Είναι ωραίο να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πετσέτα κάθε μέρα, έτσι δεν είναι; Αλλά σοβαρά, πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την πετσέτα του μπάνιου σας – το αντικείμενο που μας κάνει καθαρούς και στεγνούς, αλλά παίρνει τη βρωμιά για τον εαυτό της;
Έρευνα δείχνει ότι οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για να σκουπίσουμε την επιδερμίδα μας μετά από ένα ντους, φιλοξενούν όλων των ειδών τα μικρόβια και τα βακτήρια, παρέχοντας τις ιδανικές συνθήκες για αυτά: υγρασία, ζεστή θερμοκρασία, οξυγόνο και ουδέτερο pH.
Στην επιδερμίδα μας υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη μικροοργανισμών. Όταν σκουπιζόμαστε με μια πετσέτα, τα μικρόβια και οι εκκρίσεις του σώματος μεταφέρονται στο ύφασμα. Τα περισσότερα από αυτά τα μικρόβια δεν προκαλούν βλάβες στην υγεία μας αλλά και πάλι … Ζουν στην πετσέτα σας και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα.
Αλλά αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι ότι οι πετσέτες του μπάνιου σας συσσωρεύουν και άλλα μικρόβια και βακτήρια που υπάρχουν στο μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προέρχονται από την τουαλέτα – ειδικά αν δεν κλείσετε το καπάκι πριν πατήσετε το καζανάκι. Και αυτή η μουχλιασμένη μυρωδιά είναι σίγουρα κακό σημάδι: αν η πετσέτα του μπάνιου σας έχει αυτή τη μυρωδιά, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε ένα γόνιμο έδαφος βακτηρίων για λίγο και ήρθε η ώρα να την πλύνετε!
Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;
Μην χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για πάνω από τρεις φορές.
Αφήστε την πετσέτα σας να στεγνώσει τελείως μετά από κάθε χρήση πριν την ξαναχρησιμοποιήσετε.
Αν είναι δυνατό πλύνετε τις πετσέτες σας μετά από κάθε χρήση.
Θα πρέπει να τις στεγνώνετε σε καλά αερισμένους χώρους, χωρίς υγρασία.
Πλένετε τις πετσέτες σας στους 60 °C.
Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικά με λευκαντικούς παράγοντες που έχουν ως βάση το οξυγόνο.
Χρησιμοποιήστε άσπρο ξύδι για να εξουδετερώσετε τις μυρωδιές.
Μην μοιράζεστε την ίδια πετσέτα με κάποιο άλλο άτομο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.