9 κόλπα της γιαγιάς για τον καθαρισμό του σπιτιού που πρέπει να σημειώσετε

Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να κάνουν δουλειές στο σπίτι ακολουθώντας τις συμβουλές των πιο έμπειρων γιαγιάδων. Και παρόλο που η γιαγιά σας είχε λιγότερα μοντέρνα καθαριστικά εργαλεία από εσάς, ήξερε πολύ καλά πώς να κάνει τα πάντα μέσα στο σπίτι της να είναι πεντακάθαρα και να μοσχομυρίζουν.
Μάθετε να κάνετε και εσείς τις δουλειές του σπιτιού όπως η γιαγιά σας και θα αποκτήσετε ένα καθαρό και οργανωμένο σπιτικό με τα πιο εύκολα και φυσικά καθαριστικά.
Μην αφήνετε τις δουλειές να μαζεύονται Τα παλιά τα χρόνια, οι γιαγιάδες, έκαναν δουλειές κάθε μέρα. Είναι πολύ πιο εύκολο, άλλωστε, να αφιερώνετε έστω και 5-10 λεπτά την ημέρα για να κάνετε κάτι παρά να μαζεύετε όλες τις δουλειές για το Σαββατοκύριακο. Στρώνετε το κρεβάτι, πλένετε τα πιάτα και σκουπίζετε το πάτωμα της κουζίνας καθημερινά.
Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό για το καθάρισμα των τζαμιών Η γιαγιά σας δεν είχε τα χημικά καθαριστικά τζαμιών που έχετε εσείς σήμερα. Έφτιαχνε το δικό της σούπερ αποτελεσματικό καθαριστικό ανακατεύοντας 1 φλ. νερό, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1 κ.σ. οινόπνευμα. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τα τζάμια και τους καθρέφτες σας. Σκουπίστε με ένα βαμβακερό πανί.
Αρωματίστε το σπίτι σας φυσικά Χρησιμοποιήστε 100% εκχύλισμα βανίλιας για να κάνετε τον χώρο σας να μοσχομυρίζει. Η βανίλια είναι πολύ πιο υγιεινή από τα χημικά αρωματικά χώρου. Ρίξτε μερικές σταγόνες βανίλιας σε κομμάτια βαμβακιού και κρύψτε το βαμβάκι σε γλάστρες εσωτερικού χώρου, σε ντουλάπες και όπου αλλού νομίζετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τρίψετε με λίγο βαμβάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει βανίλια μια κρύα λάμπα. Με το που θα την ανάψετε θα μοσχομυρίσει ολόκληρο το δωμάτιο.
Μην πετάτε ποτέ τα παλιά σας βαμβακερά ρούχα Οι περισσότερες γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν τις βαμβακερές φανέλες και κάλτσες που δεν φορούσαν πια -εκείνες και η οικογένειά τους- ως καθαριστικά πανιά. Λόγω της βαμβακερής τους σύνθεσης αυτά τα πανιά αντέχουν για πάντα.
Φτιάξτε το τέλειο φυσικό λευκαντικό για τα ρούχα σας Για όλα τα κιτρινισμένα σας λευκά, το λεμόνι μπορεί να κάνει θαύματα. Στύψτε ένα λεμόνι σε ένα λίτρο ζεστό νερό όπως ακριβώς έκανε και η γιαγιά σας. Ρίξτε το κιτρινισμένο ρούχο μέσα στο μείγμα και αφήστε το εκεί για 1-2 ώρες. Ξεπλύνετε στο χέρι ή βάλτε το ρούχο σας στο πλυντήριο και έπειτα βγάλτε το στον ήλιο να στεγνώσει φυσικά.
Καθαρίζετε τον ανεμιστήρα οροφής με μια μαξιλαροθήκη Αντί να χρησιμοποιείτε κάτι άλλο για το καθάρισμά του, πάρτε μια μαξιλαροθήκη για να κάνετε τη δουλειά σας. Η μια κλειστή πλευρά της μαξιλαροθήκης θα βοηθήσει να μην γεμίσετε και το υπόλοιπο σπίτι με σκόνες. Δοκιμάστε το και θα ευχαριστείτε τη γιαγιά σας.
Φρεσκάρετε τα πατώματά σας με μαγειρική σόδα Αυτό το φυσικό αποσμητικό είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά για πατώματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε λίγη μαγειρική σόδα σε έναν κουβά με νερό και να περάσετε με το μείγμα τις επιφάνειές σας. Έπειτα περάστε άλλη μια φορά μόνο με νερό και αφήστε τα πατώματά σας να στεγνώσουν.
Γυαλίστε τα κουταλοπίρουνα με οδοντόκρεμα Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε τα κουταλοπίρουνά σας με αυτήν. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Καθαρίζετε πάντα τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω Μπορεί να ακούγεται λογικό αλλά δεν είναι πολλοί εκείνοι που το κάνουν. Αν ξεκινάτε το καθάρισμα από κάτω κάποια στιγμή που θα φτάσετε πάνω θα διαπιστώσετε πως τα βρώμικα νερά στάζουν προς τα κάτω λερώνοντας όλα όσα καθαρίζατε τόση ώρα. Ακολουθήστε επομένως τη συμβουλή της γιαγιάς και μάθετε να ξεκινάτε το καθάρισμα οποιασδήποτε επιφάνειας από πάνω προς τα κάτω.

Πηγή: spirossoulis.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.