Δυνατή Ελλάδα

Καμένο μάτι κουζίνας: Το έξυπνο κόλπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες

Είναι φυσιολογικό σε κάποια στιγμή να ξεχάσατε το μπρίκι με τον καφέ να βράζει και να κάηκε το μάτι της κουζίνας. Σας έχουμε την καλύτερη λύση για τους καμένους λεκέδες στο μάτι της κουζίνας.

Οι λεκέδες και ειδικά από καμένα λίπη πρέπει να καθαρίζονται άμεσα. Αν δεν προλάβεις και έχουν ξεραθεί μη χρησιμοποιήσεις συρμάτινα σφουγγαράκια γιατί θα προκαλέσεις φθορές στην επιφάνεια του γυαλιού. Αν χρειαστεί, υπάρχουν στα super market ειδικές ξύστρες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις για τις κεραμικές εστίες. Το πρώτο που θα κάνεις όμως, είναι να βάλεις πάνω στους λεκέδες μια πάστα από μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες ξύδι, την οποία θα αφήσεις να δράσει για 10-15 λεπτά. Στο τέλος, σαπούνισε καλά την επιφάνεια και την ξέπλυνε.

 

Καμένο μάτι κουζίνας: Το έξυπνο κόλπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες

Καμένο μάτι κουζίνας με λεκέδες από γάλα

 

Καμένο μάτι κουζίνας: Το έξυπνο κόλπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες

 

Για τους πιο δύσκολους λεκέδες, όπως από γάλα, καθάρισε αμέσως όσο είναι ζεστοί, ρίχνοντας λίγο λάδι και σκουπίζοντας με ένα βρεγμένο πανί. Εναλλακτικά, ρίξε λίγο ξύδι, το οποίο θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες από το να κολλήσουν περισσότερο. Άφησε για λίγο μέχρι να κρυώσει η εστία και έπειτα χρησιμοποίησε την ειδική ξύστρα για να φύγουν τα υπολείμματα

Extra: Ένα έξυπνο tip για να κολλάνε δυσκολότερα τα υπολείμματα του φαγητού στις εστίες είναι πριν μαγειρέψεις, να τρίψεις την καθαρή επιφάνειά τους με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση και να το αφήσεις για λίγα λεπτά να δράσει. Έπειτα ξέπλυνε με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.