Η τηλεόραση που καταργεί δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές

Η νέα γενιά των smart τηλεοράσεων έχει δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης με το Διαδίκτυο για να παρέχουν streaming υπηρεσίες. Όμως τα περισσότερα δορυφορικά και συνδρομητικά κανάλια εξακολουθούν να απαιτούν την παρουσία δορυφορικών πιάτων, αποκωδικοποιητών και συσκευών σύνδεσης με την τηλεόραση.

Το παλαιότερο συνδρομητικό κανάλι της Βρετανίας, το Sky, παρουσίασε μια συσκευή τηλεόρασης η οποία μπορεί να προβάλει τα τηλεοπτικά δίκτυα χωρίς να χρειάζεται να συνδέεται με πιάτα και αποκωδικοποιητές. Η Sky Glass όπως ονομάζεται η συσκευή μπορεί να προβάλει τόσο φυσικά το Sky όσο γενικότερα τα τηλεοπτικά δίκτυα που εκπέμπουν το πρόγραμμα τους και μέσω Διαδικτύου. Πρόκειται για μια τηλεόραση τεχνολογίας Ultra HD που θα πωλείται σε τρία μεγέθη (43,55 και 65 ιντσών) και πέντε χρώματα για να επιλέγει ο καθένας αυτή που ταιριάζει στον χώρο και την αισθητική του.

Η τηλεόραση αυτή διαθέτει επίσης τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης με την οποία μπορεί ο κάτοχος της να λέει στη συσκευή ποια εκπομπή ή ταινία θέλει να δει. Μπορεί επίσης να χαμηλώνει ή να αυξάνει την ένταση του ήχου με φωνητικές εντολές. Η συσκευή επιτρέπει τη δημιουργία «λίστας αγαπημένων προγραμμάτων» για να μην ψάχνει ο κάτοχος της στο τηλεκοντρόλ ενώ επίσης διαθέτει λειτουργία «restart» με την οποία μπορεί κάποιος να συνεχίσει να βλέπει μια εκπομπή ή ταινία από το σημείο που διέκοψε για κάποιο λόγο την προβολή της.

Αυτού τους είδους οι τηλεοράσεις αναμένεται να γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα επόμενα χρόνια αφού καταργούν την ανάγκη αγοράς και εγκατάστασης πιάτων και αποκωδικοποιητών ενώ παράλληλα δίνουν λύση σε νοικοκυριά που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να τοποθετήσουν δορυφορικά πιάτα στο σπίτι τους. Οι κατασκευαστές της Sky Glass αναφέρουν ότι η συσκευή είναι η πρώτη στο κόσμο που παίρνει πιστοποίηση ως «ουδέτερη άνθρακα» και ότι είναι σχεδιασμένη για να είναι ενεργειακά αποδοτική και γενικότερα φιλική στο περιβάλλον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.