Μην πετάς τις πορτοκαλόκουπες! Στικς-γλυκό του κουταλιού μέχρι να πεις πο-ρτο-κά-λι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τζάθας
Την περασμένη Κυριακή έφτιαξα πρωινό για το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου. Κρουασάν, καφέ και δυο λαχταριστές πορτοκαλάδες. Πήγα να πετάξω 20 τροφαντές και ντούρες πορτοκαλόκουπες, αλλά η οικιακή οικονομία με συνέφερε. Έφτιαξα γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στο πι και φι.
Η συνταγή παρακάτω:
Υλικά
20 πορτοκαλόκουπες (περίπου 750γρ.)
750γρ ζάχαρη (ίδια ποσότητα με τα πορτοκάλια)
1 βανίλια
1-2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τις πορτοκαλόκουπες από τις ίνες και τα κουκούτσια έτσι ώστε να μείνει η φλούδα με το λευκό μέρος χωρίς καθόλου ίνες. Κόβουμε τις πορτοκαλόφλουδες σε λεπτά στικς (στο μέγεθος ενός σπίρτου) και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό για να ξεπικρίσουν. Αφού πάρουν 2-3 βράσεις, πετάμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη βανίλια και 1-2 κούπες νερό. Βράζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι και αφού αφήσουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Tip: Εναλλακτική επιλογή οικιακής οικονομίας θα ήταν να ξύσουμε τα πορτοκάλια πριν τα στύψουμε και να κρατήσουμε το ξύσμα στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.