ΠΑΣΧΑ 2019: ΤΑ 5 TIPS ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ κοκορέτσι και τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Θέλετε να φτιάξετε ένα κοκορέτσι που θα γράψει ιστορία και για το οποίο οι συγγενείς, οι φίλοι (ίσως και η πεθερά σας) θα σας μνημονεύουν για χρόνια; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες του σεφ Μάνου Γραμματικογιάννη ο οποίος δημιουργεί απίστευτα πράγματα στο εστιατόριο Νammos του Νίκου Κερασιώτη που βρίσκεται στο Βανκούβερ του Καναδά.

Τα πέντε τιπς για το καλύτερο κοκορέτσι

1. Πλένουμε τα έντερα γυρνώντας τα μέσα έξω 2-3 φορές βάζοντας σε μεγάλη σύριγγα νερό με λίγο ξύδι και ρίχνουμε με πίεση μέσα στο έντερο.

2. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την συκωταριά ανάλογα με το μέγεθος της σούβλας μας. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και αφήνουμε για λίγες ώρες σε μια λεκάνη στο ψυγείο.

3. Περνάμε εναλλάξ καρδιά, γλυκάδι, νεφρό, πνευμόνι, συκώτι, μπόλια. Καλύπτουμε με μπόλια το κοκορέτσι και μετά με τα έντερα.

4. Χιαστί περνάμε από πάνω προς τα κάτω τα έντερα και μετά γύρω-γύρω.

5. Δυνατή φωτιά στην αρχή, τοποθετείται στα 30 εκατοστά πάνω από τη φωτιά. Μετά από καμία ώρα κατεβάζουμε στα 20 εκατοστά, σύνολο θέλει 3 με 4 ώρες ανάλογα το μέγεθος. Όταν αρχίσει να αφρίζει είναι έτοιμο.

Πάσχα 2019: Τα 5 tips για τέλειο κοκορέτσι και τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε είναι:

1. Να μην δέσουμε χαλαρά το κοκορέτσι γιατί θα γυρίζει πάνω στη σούβλα.

2. Η συκωταριά και τα έντερα να μην είναι κατεψυγμένα και να μην έχει σκούρο χρώμα η συκωταριά άλλα έντονο κόκκινο γυαλιστερό.

3. Δεν αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κοκορέτσι.

4. Δεν σταματάμε να γυρίζουμε το κοκορέτσι.

5. Δεν πίνουμε νερό με το κοκορέτσι, το απολαμβάνουμε με παγωμένη μπύρα ή καλό κρασάκι.

Καλή σας απόλαυση και χρόνια πολλά

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.