ΑΡΝΙΣΙΟ Η ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ στον φούρνο με πατάτες

Μια συνταγή για πεντανόστιμο, ζουμερό και συνάμα τραγανό αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες, που έχει θέση στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

1,5 κιλό μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο

3-4 σκελίδες σκόρδο

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

250 γρ. λευκό κρασί

1,5 κιλά πατάτες, κατά προτίμηση γαλλικές με τη φλούδα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. βραστό νερό

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Για το γλάσο

50 γρ. μουστάρδα απαλή

100 γρ. μέλι

1 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα στις σχισμές που έχουμε κάνει στο αρνί. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (ή εναλλακτικά 2 κύβους κότας, που τους διαλύουμε) και απλώνουμε το μίγμα στο κρέας μας με τα χέρια ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Βάζουμε στο ταψί το κρασί, το σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τις πατάτες μας τις οποίες αφήνουμε με τη φλούδα. Αφού τις πλύνουμε καλά και τις αλατοπιπερώσουμε τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά και όπου έχουμε ρίξει 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το νερό, το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βγάζουμε το ταψί με το αρνί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.

Σκεπάζουμε πάλι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα επιπλέον. Αφαιρούμε από τον φούρνο το φαγητό μας, ξεσκεπάζουμε και απλώνουμε στο αρνί και τις πατάτες, με ένα πινέλο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μπούκοβο, που θα βοηθήσουν το φαγητό μας να αποκτήσει τραγανή κρούστα, και ψήνουμε κατά προτίμηση στο grill για 10-20 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.