Εύκολη σπιτική μπουγάτσα με αφράτη κρέμα

Ο Σάββας Καρίπογλου μαγειρεύει για το pontosnews.gr

Για πρωινό, αλλά και για γλυκό, η μπουγάτσα είναι αγαπημένη, ιδίως όταν είναι σπιτική, με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Ο Σάββας Καρίπογλου δίνει τη συνταγή για εύκολη μπουγάτσα, με αφράτη κρέμα. Η δόση βγάζει τέσσερα μεγάλα κομμάτια ή ένα ταψί.

1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
70 γρ. βούτυρο για την κρέμα + 100 γρ. βούτυρο για το ταψί
1 πακέτο φύλλο κρούστας (500 γρ.)
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα 900 ml γάλα με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα.
  2. Όταν ζεσταθεί το γάλα παίρνουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το σιγά-σιγά στο μίγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έρθουν και τα δύο μίγματα στην ίδια θερμοκρασία.
  3. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Λίγο προτού πάρει βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  5. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 70 γρ. βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  7. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας σε βουτυρωμένο ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο ακόμα φορές.
  8. Στρώνουμε στη μέση των φύλλων την κρέμα και κλείνουμε σε φάκελο, βουτυρώνοντας και τα σημεία όπου εφάπτονται οι άκρες.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα σε μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  10. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.