Ισοφάρισε σε 2-2 σετ τον Σ.Τσιτσιπά ο Ν.Τζόκοβιτς – Έχουμε… θρίλερ

Έτοιμος να γράψει ιστορία, διεκδικώντας τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό του Roland Garros, πρώτο grand slam τελικό της καριέρας του, αποφασισμένος, όπως δήλωσε, να «αφήσει ολόκληρο το σώμα μου μέσα στο court», προκειμένου να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη!

Οι δύο παίκτες έχουν αναμετρηθεί μέχρι σήμερα συνολικά επτά φορές, με τον Σέρβο πολυνίκη, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, να μετράει πέντε νίκες έναντι δύο του Έλληνα πρωταθλητή. Αυτή είναι η όγδοη φορά που οι δυο τους τίθενται αντιμέτωποι, η πιο σημαντική, ως τώρα, μονομαχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον «Νόλε» να μετρά τέσσερις διαδοχικές επικρατήσεις τα τελευταία χρόνια.

Από πλευράς θεάματος, οι πιο πρόσφατες μονομαχίες τους ήταν άκρως συναρπαστικές, καθώς τόσο στο περσινό Roland Garros (3-2 ο «Νόλε» σε ένα πραγματικό ντέρμπι), όσο και στη Ρώμη φέτος (2-1 και πάλι ο «Νόλε», με ανατροπή από το 0-1), με τους δυο τους να προσφέρουν άφθονες συγκινήσεις στους απανταχού φίλους του τένις.

LIVE το Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς

2-2 τα σετ: O Τζόκοβιτς κέρδισε με 6-2 το τέταρτο σετ και πλέον έχουμε ισοπαλία στον αγώνα, όλα θα κριθούν στο 5ο και τελευταίο σετ. Ο Τσιτσιπάς, άλλωστε, δεν ήταν στο 100% πλέον, όχι μόνο λόγω κούρασης αλλά και εξαιτίας των ενοχλήσεων στη μέση. Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει, επομένως, ήταν απλά να πάρει δύο games (6-2), έχοντας αποδεχθεί κι αυτός ότι ο τελικός θα κριθεί στο 5ο σετ.

2-1 τα σετ: Μείωσε σε 2-1 σετ ο Τζόκοβιτς, καθώς κέρδισε με 6-3 το τρίτο σετ. Έχοντας βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήταν πίσω με 2-0 σετ, ο Σέρβος μπήκε δυνατά στο τρίτο και κατάφερε να κάνει μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-1 στα games. Ο Τζόκοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έκανε το 4-1, με τον Τσιτσιπά να προσπαθεί να αντιδράσει, να μειώνει σε 4-2 αλλά να μην καταφέρνει να αντιστρέψει την πορεία των πραγμάτων: 6-3 ο Σέρβος και μείωση σε 2-1 στα σετ.

2-0 ο Στέφανος: Ο Στέφανος κάνει ξεκάθαρα το ματς της ζωής του και με άσο παίρνει το δεύτερο σετ σε μόλις 31′. Πλέον χρειάζεται ακόμα ένα για να κατακτήσει πανηγυρικά το φετινό Roland Garros.

1-0 ο Τσιτσιπάς με 7-6: Με 7-6 στο τάι μπρέικ πήρε το πρώτο σετ ο… ασταμάτητος Στέφανος Τσιτσιπάς, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαβολεμένη φόρμα. Ειδικότερα, μετά από ένα εξαιρετικό τάι μπρέικ, σε ένα συγκλονιστικό, πραγματικά, παιχνίδι, ο Στέφανος πήρε το πρώτο σετ μετά από μία ώρα και οκτώ λεπτά αγώνα και προηγείται με 1-0 του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.