Χωρίς την Αλβανία, δηλαδή τον Έντι Ράμα, συναντήθηκαν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες με τη Φεντερίκα Μογκερίνι.
Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δεν μετέβη στην πρωτεύουσα της ΕΕ γιατί θα συναντούσε φοιτητές του Πανεπιστημίου «Ισμαήλ Κεμάλ» στον Αυλώνα (Βλόρα), καθώς οι διαμαρτυρίες των Αλβανών φοιτητών συνεχίζονται εδώ και 16 ημέρες.
Ωστόσο, η δικαιολογία δεν φαίνεται επαρκής και υπάρχουν υπόνοιες για κρίση μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού και της ΕΕ.
Πρόσφατα, κατηγορήθηκε η κυβέρνησή του, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες.
Τη Δευτέρα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε επιστολές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε Μογκερίνι και Χαν, όπου καταγγέλλεται η παραβίαση των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Το καθεστώς του Έντι Ράμα υπονομεύει συστηματικά την πρόοδο και την προκοπή του αλβανικού λαού.
Όχι μόνο επέτρεψε η Αλβανία να μετατραπεί σε μια απέραντη χασισοφυτεία, αλλά η χώρα έχει καταστεί και θύλακας πάσας εγκληματικότητας.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι από το μαύρο χρήμα στην Αλβανία χρηματοδοτούνται και οι τζιχαντιστές.
Δεν θέλει να μείνει άνθρωπος στην Αλβανία
Ο αλβανικός λαός στενάζει και υποφέρει υπό ένα καθεστώς που τον ωθεί είτε να φύγει μετανάστης, είτε να μείνει «κολίγος» στην ίδια του την πατρίδα.
Το 60% των Αλβανών πολιτών θα προτιμούσε να εγκαταλείψει τη χώρα αν είχε μια τέτοια ευκαιρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Έρευνας της Κοινής Γνώμης Gallup.
Δηλαδή, από το σύνολο των 2,87 εκ. κατοίκων της Αλβανίας, 1,7 εκ. θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Σε πρόσφατο δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας «Σέκουλι», επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι τα τρία τελευταία χρόνια, 23 χιλ. Αλβανοί μαθητές που αποφοίτησαν με άριστα από το λύκειο, έφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό.
Κάθε χρόνο απομακρύνονται από τη χώρα το 20% των Αλβανών νέων που αποφοιτούν από το λύκειο.
Σύμφωνα με μελέτη του Cook – Communications, από το 1988, το 37% του πληθυσμού της Αλβανίας μετανάστευσε σε χώρες της Ευρώπης, κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Το 2016 246.129 Αλβανοί κάτοικοι κατέθεσαν αιτήσεις για πράσινη κάρτα των ΗΠΑ, ενώ τον επόμενο χρόνο, ο αριθμός αυξήθηκε σε 367.231.
Η Αλβανία πλυντήριο μαύρου χρήματος
Η Αλβανία «πλυντήριο» μαύρου χρήματος της μαφίας και εσόδων από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, αναφέρει σε έκθεσή της η Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Moneyval κάλεσε τις αλβανικές Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη δίωξη των ατόμων που εμπλέκονται στο ξέπλυμα χρήματος και να δημεύσουν τις περιουσίες που αποκτήθηκαν από εγκληματικές ενέργειες και να δώσουν την απαραίτητη προσοχή σε όσους χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.
Στα τέλη Νοεμβρίου η αυστριακή Die Press έγραφε, ότι το ΑΕΠ της Αλβανίας στηρίζεται στα ναρκωτικά.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)