Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν επικαλέστηκε τις οικονομικές απώλειες προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησής του να άρει την καραντίνα, παρά την αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων στη χώρα, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες «να ζήσουν με τον ιό».
Το Πακιστάν έχει άρει σχεδόν όλα τα μέτρα, κυρίως για να αποφύγει μια κατάρρευση της οικονομίας του. Η χώρα θα ανοίξει για τους τουρίστες, όμως κινηματογράφοι, θέατρα και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 72.160 κρούσματα της Covid-19 και 1.543 θάνατοι στη χώρα – τις τελευταίες ημέρες αναφέρονταν ακόμη και 80 καθημερινά.
Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Χαν εξήγησε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες λόγω της καραντίνας, όπως έκαναν άλλες χώρες.
Έκανε λόγο για μείωση στις εξαγωγές, πτώση του εισοδήματος κατά 30% και δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 9,4% φέτος, επικαλούμενος τη μοίρα που θα είχαν οι 50 εκατομμύρια συμπατριώτες του που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο Χαν είπε ότι η κυβέρνησή του έδωσε επιδόματα στους φτωχούς, κάτι όμως που δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί σε τόσο ευρεία κλίματα, αφού περίπου 130-150 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται δυσμενώς από την καραντίνα.
«Οι συνθήκες αυτές δεν επιτρέπουν να συνεχίσουμε να τους τροφοδοτούμε με χρήματα, για πόσο καιρό θα μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε.
Ο Χαν κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα αλλά είπε ότι οι νέες μολύνσεις και οι θάνατοι είναι κάτι το αναπόφευκτο.
«Ο ιός θα εξαπλωθεί κι άλλο. Πρέπει να πω μετά λύπης μου ότι θα έχουμε περισσότερους θανάτους. Αν οι άνθρωποι προσέξουν, μπορούν να ζήσουν με τον ιό», κατέληξε.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)