ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ μαφίας της Καλαβρίας UPD

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

germany-italian-mafia.jpg Γερμανία - συλλήψεις μελών της ιταλικής μαφίας Έρευνα Ιταλών αστυνομικών στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας | Christoph Reichwein/dpa via AP 05.12.2018, 10:47 | Ετικέτες:  μαφία, αστυνομία, συλλήψεις, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Λατινική Αμερική
Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2018, 15:31 Συντάκτης:  efsyn.gr

Δεκάδες συλλήψεις μελών της οργάνωσης Ντραγκέτα, της μαφίας που δρα στη νότια Ιταλία, έχουν γίνει σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία) και τη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για άτομα που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο κοκαΐνης, ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίες και διάφορα άλλα εγκλήματα που σχετίζονται με βία.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η ιταλική αστυνομία και η ευρωπαϊκή υπηρεσία που επιβλέπει τη συνεργασία σε έρευνες κατά του εγκλήματος Eurojust. Για την υπόθεση δόθηκε μεγάλη συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, έδρα της Eurojust.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν το αποκορύφωμα της επιχείρησης «Pollino» που ξεκίνησε το 2016 εναντίον της Ντραγκέντα και εκτός από τις συλλήψεις έχουν κατασχεθεί περίπου 4 τόνοι κοκαΐνης, αλλά και χάπια ecstasy.

Η επιχείρηση έχει στο στόχαστρο μέλη των οικογενειών που μετέχουν στην Ντραγκέτα, το παρακλάδι της μαφίας που δραστηριοποιείται κυρίως στην πόλη Λόκρι στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας, που θεωρείται η «καρδιά» του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Eurojust Φίλιπο Σπιέτσα «σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλες τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη. Δεν μπορούν μόνον αυτές να διασχίζουν σύνορα, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι αστυνομικές και δικαστικές δυνάμεις».

Στη Γερμανία, οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές έκαναν αρκετές συλλήψεις κυρίως στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που συνορεύει με την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Στην Ολλανδία συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ έχουν γίνει περισσότερες συλλήψεις στα σύνορα με το Βέλγιο.

Φεντερίκο Καφιέρο ντε ΡάοAP Photo/Peter Dejong

Ο Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράο, εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας και της τρομοκρατίας στην Ιταλία, επισήμανε πάντως ότι αυτές οι συλλήψεις δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς δράση της Ντραγκέντα επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως τόνισε, αυτές οι συλλήψεις «δεν είναι τίποτα για την Ντραγκέντα. Υπάρχουν χιλιάδες μέλη της που παραμένουν ελεύθερα και δισεκατομμύρια ευρώ που πρέπει να κατασχεθούν».

Η Ντραγκέντα είναι μία από τις τρεις κύριες εγκληματικές οργανώσεις της ιταλικής μαφίας. Οι άλλες δύο είναι η Καμόρα, με έδρα τη Νάπολη, και η Κόζα Νόστρα με έδρα τη Σικελία.

Η τελευταία επιχείρηση έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τη σύλληψη του αρχινονού της σικελικής μαφίας, Σετιμίνο Μινέο, και δεκάδων μελών της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη επιχείρηση κατά της Κόζα Νόστρα, σύλληψη αρχινονού Η μαφία «τρώει καλά» με τις επιχορηγήσεις, οι πρόσφυγες πεινάνε

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.