ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «σχέδιο Β» για το Brexit

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

theresa-may-630.jpg Τερέζα Μέι Τερέζα Μέι | Dominic Lipinski/PA via AP 30.11.2018, 07:35 | Ετικέτες:  Τερέζα Μέι, Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση Συντάκτης:  efsyn.gr

Μπορεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός να βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες για τη σύνοδο κορυφής των G20, όμως το επίκεντρο της προσοχής της βρίσκεται πίσω στο Λονδίνο, όπου σε δώδεκα μέρες η Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει αν δέχεται ή όχι τη συμφωνία που υπεγράφη με τις Βρυξέλλες για το «διαζύγιο» Ηνωμένου Βασιλείου – Ε.Ε.

Όπως δήλωσε η Τερέζα Μέι στους δημοσιογράφους που τη συνόδευαν στην πτήση της προς την Αργεντινή, «δεν υπάρχει plan B για το Brexit, θα εξηγήσουμε στα μέλη του Kοινοβουλίου γιατί πιστεύουμε πως αυτή είναι μια καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Ζητώ από κάθε μέλος του κοινοβουλίου να σκεφτεί για την εκπλήρωση της ψήφου υπέρ του Brexit, να το κάνει κατά τρόπο που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του, διότι (η συμφωνία) προστατεύει τις δουλειές και το βιός τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος.

Την Κυριακή η Βρετανίδα πρωθυπουργός εξασφάλισε μια συμφωνία με τους ηγέτες των 27 χωρών της Ε.Ε. για τους όρους του «διαζυγίου» ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει τον Μάρτιο αλλά να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την Ευρώπη ως προς το εμπόριο.

Ωστόσο φαίνεται ότι η συμφωνία έχει ελάχιστες πιθανότητες να κυρωθεί από το κοινοβούλιο: οι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων αυτών του κόμματός της, των Τόρις, παραμένουν βαθιά διχασμένοι.

Δύο μέρες πριν από την ψηφοφορία η Τερέζα Μέι αναμένεται να αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος αντιτίθεται στη συμφωνία.

Όπως σχολίασε το BBC, που θα «φιλοξενήσει» το debate: «Είμαστε χαρούμενοι που συμφώνησε η πρωθυπουργός και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα νέα από το κόμμα των Εργατικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχείρηση γοητείας και πειθούς για το σχέδιο Brexit ξεκίνησε η Τερέζα Μέι Αγώνας δρόμου για το Βrexit(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.