ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Κόζα Νόστρα, σύλληψη αρχινονού

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

mafia-leader-settimino-mineo.jpg Σετιμίνο Μινέο - Κόζα Νόστρα Igor Petyx/ANSA via AP 04.12.2018, 12:16 | Ετικέτες:  μαφία, Ιταλία, αστυνομία, συλλήψεις Συντάκτης:  efsyn.gr

Ο αρχινονός της μαφίας Σέτιμο Μινέο, ο «διάδοχος» του Τοτό Ριίνα, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στη Σικελία. Ο 80χρονος Μονέο επισήμως διατηρεί χρυσοχοείο στο Παλέρμο και είχε εκλεγεί στη θέση του αρχηγού πολύ πρόσφατα.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 46 συνολικά νονοί και στελέχη της σικελικής μαφίας.

Ο Μονέο επισήμως διατηρεί χρυσοχοείο στο Παλέρμο της Σικελίας.

Είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1984.

Κατά την εξέτασή από τον τότε εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε είχε δηλώσει ότι «έπεφτε από τα σύννεφα», υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Μινέο είχε αντικαταστήσει τον αρχινονό Τοτό Ριίνα, που καταγόταν από το γνωστό χωριό Κορλεόνε και είχε «εκλεγεί» με τη συναίνεση όλων των ισχυρών νονών της Σικελίας.

Η Κόζα Νόστρα συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά την οικονομική ζωή όλου του ιταλικού Νότου και να διεισδύει σε πολλούς θεσμούς του ιταλικού κράτους.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μαφία «τρώει καλά» με τις επιχορηγήσεις, οι πρόσφυγες πεινάνε Ο μαφιόζος κρύβεται στη… ντουλάπα

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.