ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΦΕΔΡΟΥΣ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, επιμένει σε «προβοκάτσια» η Ρωσία

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

ukraine-borders-630.jpg AP Photo/Evgeniy Maloletka 03.12.2018, 14:32 | Ετικέτες:  Ουκρανία, Ρωσία, στρατός Συντάκτης:  efsyn.gr

Συντηρώντας την ένταση με τη Ρωσία ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε σήμερα «μερική κλήση εφέδρων για εκπαίδευση» υποστηρίζοντας ότι η χώρα του πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή της Μόσχας.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία που επιτρέπει την επιστράτευση πολιτών και την επίταξη μέσων, την απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων και τον έλεγχο του τι μεταδίδεται από τα ΜΜΕ και ενώ έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα Ρώσων πολιτών ηλικίας 16-60 ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον Ποροσένκο, ορισμένοι έφεδροι θα εκπαιδευτούν και κάποιες στρατιωτικές μονάδες θα ανακατανεμηθούν.

«Η Ουκρανία λαμβάνει τα δικά της μέτρα για να ανταποκριθεί στην απειλή ρωσικής εισβολής μεγάλης κλίμακας», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μόσχα: «Ουκρανική προβοκάτσια»

Αναφερόμενος στις επαφές του Ρώσου προέδρου κατά τη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι ο Βλ. Πούτιν γνωστοποίησε προσωπικά στους συνομιλητές του, Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το επεισόδιο με τα ουκρανικά καράβια στον πορθμό του Κερτς.

«Ο πρόεδρος Πούτιν τούς έδειξε πώς έγινε αυτή η προβοκάτσια, πώς επιχείρησαν να την υλοποιήσουν», τόνισε ο κ. Λαβρόφ.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι δεν μπορεί κάποιος να παίξει το ρόλο ενδιαμέσου στη διένεξη αυτή, ούτε έχουν λογική οι εκκλήσεις π.χ. του Αμερικανού Προέδρου και της Βρετανίδας πρωθυπουργού περί «απελευθέρωσης» Ουκρανών ναυτών και καραβιών.

«Γίνεται λόγος για καταπάτηση των κρατικών μας συνόρων, ακολουθείται δικαστική διαδικασία και έρευνες αναφορικά με τις ευθύνες εκείνων που καταπάτησαν τη νομοθεσία», εξήγησε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολεμικές ιαχές και διπλωματικά παιχνίδια Ρεσάλτο στη Μαύρη Θάλασσα(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.