Το Βερολίνο διασώζει την Condor μετά την πτώχευση της Thomas Cook

Ένεση ρευστότητας με στόχο η αεροπορική εταιρεία Condor, η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της μετά το «κανόνι» της βρετανικής μητρικής ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με τη βρετανική κυβέρνηση που εξαρχής έδειξε ότι είναι πολιτική της απόφαση να μην παρέμβει με κάποιο σχέδιο διάσωσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και η κυβέρνηση της Έσσης θα εγγυηθούν δάνειο – «γέφυρα» ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και η ίδια η εταιρεία.

«Η Condor είναι κερδοφόρα επιχείρηση και επομένως η απόφασή μας βασίζεται σε οικονομικούς παράγοντες, όχι σε πολιτικά κριτήρια», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ, τονίζοντας ότι η απόφαση συνεπάγεται ότι πολλοί από τους εργαζόμενους θα καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους, αλλά και ότι 240.000 Γερμανοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν χωρίς προβλήματα από τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας Ούλριχ Νουσμπάουμ, η εταιρεία μπορεί πολύ σύντομα να εξυγιανθεί και να προσελκύσει επενδυτές, προκειμένου να αποπληρωθεί και το δάνειο.

Η απόφαση για την βοήθεια προς την Condor θα πρέπει, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατόπιν τα χρήματα θα εκταμιευθούν από την ομοσπονδιακή Τράπεζα Επενδύσεων KfW. Το 50% της οικονομικής βοήθειας θα προέλθει από το κρατίδιο της Έσσης, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας και οι περισσότερες θέσεις εργασίας της.

Εκπρόσωπος της επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., ανακοίνωσε σύμφωνα με το Reuters, ότι «η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις γερμανικές Αρχές σχετικά με το προτεινόμενο δάνειο στην Condor».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.