ΤΟΥΣΚ: ΑΤΑΚΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ Η… «NO Brexit» αν η βρετανική βουλή πει «όχι»

Η επιλογή της Βρετανίας θα ήταν να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία ή να εγκαταλείψει το Brexit εντελώς, εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία ΕΕ-Τερέζα Μέι, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με το Reuters.

«Λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή -στην πραγματικότητα είναι η μόνη δυνατή», τόνισε με νόημα ο Τουσκ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από την ΕΕ, στην περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμφωνία της περασμένης Κυριακής, στις 11 Δεκεμβρίου.

«Εάν αυτή η συμφωνία απορριφθεί από τη Βουλή, μας απομένει μία εναλλακτική: Καμία συμφωνία ή κανένα Brexit. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο», είπε στο πρακτορείο, κατά τη Σύνοδο των χωρών του G20, στην Αργεντινή.

Ο Τουσκ θα προεδρεύσει στη Σύνοδο της ΕΕ, δύο ημέρες μετά την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 29 Μαρτίου 2019.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.