Σε εμπορική συμφωνία έφτασαν ΗΠΑ και Ιαπωνία

Μπορεί να βρίσκεται σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να συνάπτει συμφωνίες με την Ιαπωνία.

Ο λόγος για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε από τη γαλλική πόλη Μπιαρίτς -όπου διεξάγεται η σύνοδος της G7- πως κατάληξε σε μια καταρχήν εμπορική συμφωνία με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να υπογραφεί τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη, θα αναφέρεται σε αγαθά ύψους 7 δισ. δολαρίων και θα καλύπτει τους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Ιαπωνία -μεταξύ άλλων- θα αγοράζει το πλεόνασμα καλαμποκιού που παράγουν οι ΗΠΑ, με τον Άμπε να συμπληρώνει ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω του ιδιωτικού τομέα.

Big Trade Deal just agreed to with Prime Minister Abe of Japan. Will be great for our Farmers, Ranchers and more. Really big Corn purchase!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 25, 2019

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σημείωσε με νόημα ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Όσο για την Κίνα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ μετανιώνει που δεν… αύξησε περισσότερο τους δασμούς στις εισαγωγές των κινεζικών αγαθών στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατά 5% τους δασμούς στις εισαγωγές των κινεζικών αγαθών, λίγες ώρες αφού το Πεκίνο προχωρούσε στην επιβολή δασμών σε εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 75 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Σάββατο η Κίνα ανακοίνωσε ότι είναι σφόδρα αντίθετη στην απόφαση Τραμπ για αύξηση των δασμών, προειδοποιώντας για συνέπειες αν η Ουάσινγκτον δεν σταματήσει τις «λανθασμένες» ενέργειές της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.