Αυτό είναι το πρώτο αμερικανικό οχυρό στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας στο συριακό Κουρδιστάν

Στη φωτογραφία βλέπετε το πρώτο συνοριακό φυλάκιο-παρατηρητήριο που εγκατέστησαν οι Αμερικανοί στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, από τη μεριά του συριακού εδάφους που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Το συγκεκριμένο φυλάκιο, που όπως φαίνεται θα είναι αρκετά μεγάλο όταν ολοκληρωθεί ώστε να θεωρείται οχυρό, βρίσκεται κοντά στην υπό κουρδικό έλεγχο παραμεθόρια πόλη Τελ Αμπιάντ της βόρειας Συρίας.

Είναι ένα από τα πολλά συνοριακά φυλάκια-οχυρά που αποφάσισαν να ορθώσουν οι Αμερικανοί στα σύνορα του συριακού Κουρδιστάν με τη Συρία με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια συροτουρκικής μεθορίου.

Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν την οικοδόμηση των φυλακίων την περασμένη Τρίτη, το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν να τα οικοδομούν και μια εβδομάδα μετά ήδη φαίνεται ότι τουλάχιστον ένα είναι έτοιμο.

Οι Τούρκοι έχουν εξοργιστεί με τα συνοριακά φυλάκια των Αμερικανών, διότι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ εγγυώνται με αυτό τον τρόπο την κουρδική αυτοδιάθεση και υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας κουρδικής κρατικής οντότητας στη βόρεια Συρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.