Απορρίπτει τη «διαταγή» Τραμπ το Επιμελητήριο των ΗΠΑ

Δεν υπακούει στα κελεύσματα Τραμπ για απόσυρση από την Κίνα η αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα, η οποία καλεί Ουάσιγκτον και Πεκίνο να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το Επιμελητήριο των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωσε σημειώνοντας μεταξύ άλλως πως «παρά τις ανησυχίες μας η 40ετής εμπορική συνεργασία των δύο χωρών ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγική, εποικοδομητική και αμοιβαία επωφελής. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν υπάρξει πρέσβεις για θετικές αλλαγές στην κινεζική οικονομία που εξακολουθούν να ωφελούν τους δύο λαούς.

Αν και μοιραζόμαστε την αναστάτωση του Προέδρου, πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη, εποικοδομητική συμμετοχή μας είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Ο χρόνος είναι σημαντικός. Δεν θέλουμε να δούμε μια περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας. Καλούμε την κυβέρνηση και την κυβέρνηση της Κίνας να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ολοκληρώσουν τη συμφωνία που αντιμετωπίζει θέματα σε πρακτικές μεταφοράς τεχνολογίας, εφαρμογή της πνευματικής ιδιοκτησίας, πρόσβαση στις αγορές και την πρακτική των κινεζικών επιδοτήσεων που έχουν δυσμενή διεθνή επίπτωση». αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.