Πως η Μέρκελ εκβίαζε δημοσιογράφους για την προεκλογική τηλεμαχία με τον Σουλτς

Καταγγελία που θα προκαλέσει τριγμούς στο προεκλογικό σκηνικό της Γερμανίας από τον αρχισυντάκτη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF, Νίκολαους Μπρέντερ, για εκβιασμό από την καγκελαρία των δημοσιογράφων προκειμένου να… συμφωνήσει για την τηλεμαχία με τον αντίπαλο της Μαρτιν Σουλτς.
Σύμφωνα με τον Μπρέντερ «Η συμφωνία, για την τηλεμαχία Μέρκελ-Σουλτς στις 3 Σεπτεμβρίου, έγινε κατόπιν εκβιασμού από την καγκελαρία. Τέτοιου είδους συμφωνίες τις χαρακτηρίζει κανείς ως ηθικά ανεπίτρεπτες» ενώ πρόσθεσε «είναι ένας τηλεοπτικός μορφότυπος / format, είναι ένα εξάμβλωμα. Η κ. Μέρκελ κάνει έναν προεκλογικό αγώνα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας / αδρανοποίησης (sleep mode)».
Η Μερκελ απέρριψε τις προτάσεις των τεσσάρων γερμανικων τηλεοπτικών δικτύων (ARD, ZDF, RTL und ARD, ZDF, RTL και ProSiebenSat.1) απειλώντας εκβιαστικά οτι δε θα συμμετάσχει, επιβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τους δικούς της όρους για να αποφύγει την άμεση αντιπαράθεση και ερωτήσεις που θα την έφερναν ενδεχομένως σε δύσκολη θέση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.