Tην ουδέτερη έκφραση φύλου υιοθετεί o Καναδάς

Στις ταυτότητες των Καναδών που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί πλέον να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.
Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στη σεξουαλική τους ταυτότητα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Το προσωρινό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 31η Αυγούστου και θα εφαρμόζεται μέχρι η κυβέρνηση να μπορέσει «να τυπώσει έγγραφα με τον προσδιορισμό Χ». Ο υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας, Άχμεντ Χούσεν, δήλωσε το εξής:
«Υιοθετώντας τον προσδιορισμό “X” για το φύλο στα κυβερνητικά έγγραφα λαμβάνουμε ένα σημαντικό μέτρο υπέρ της ισότητας όλων των Καναδών, ανεξαρτήτως της ταυτότητας ή της σεξουαλικής τους έκφρασης».
Τα διαβατήρια ουδέτερου φύλου διεκδικούσαν από καιρό μέλη της κοινότητας των τρανσέξουαλ του Καναδά. Τον Μάιο η υπουργός Δικαιοσύνης Τζόντι Γουίλσον-Ρέιμπολντ δήλωσε ότι η αλλαγή έρχεται και ότι ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αντιμετώπισε πολύ προσεκτικά το ζήτημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.