Επικίνδυνα παιχνίδια αλβανόφωνων εθνικιστών βάζουν ΦΩΤΙΑ στο Κοσσυφοπέδιο

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός και η καλλιεργούμενη ρητορική μίσους απειλούν να βάλουν εκ νέου φωτιά στο Κοσσυφοπέδιο.

Επικίνδυνη αναζωπύρωση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσοβο βρίσκεται προ των πυλών μετά από δημοσιεύματα αλβανόφωνων ΜΜΕ οτι οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο ετοιμάζονται να ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία της περιοχής.

Η αναγγελία των Τιράνων για κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου από την 1η Ιανουαρίου του 2019 έφερε ένταση στις σχέσεις μεταξύ των αλβανόφωνων και των Σέρβων στην περιοχή.

Λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις, σήμερα, του προέδρου του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι, ότι στο διάλογο με το Βελιγράδι, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ε.Ε. στις Βρυξέλες, θα θέσει και το θέμα της προσάρτησης στο Κόσοβο της κοιλάδας του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, όπου πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός.

Την ίδια στιγμή, αλβανόγλωσσα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αύριο οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο, Αλβανοί εθνικιστές, συνεπικουρούμενοι από τους UCKάδες του Κοσσυφοπεδίου, επιχειρούν να προωθήσουν την ατζέντα για ενοποίηση όλων των αλβανικών πληθυσμών κάτω από την ιδέα της “Μεγάλης Αλβανίας”, απειλώντας να ανάψουν εκ νέου τη «φλογα» των Βαλκανίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.