Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων προβλέπει η κεντρική τράπεζα

Έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια ξανά είναι η Τουρκία, εάν ο πληθωρισμός αυξηθεί, σύμφωνα με δύο διαχειριστές κεφαλαίων που συναντήθηκαν με τον Τούρκο κεντρικό τραπεζίτη, Murat Cetinkaya και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Mehmet Simsek στο Λονδίνο την Τρίτη, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Όλα εξαρτώνται από τον πληθωρισμό

Η περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθεί κυρίως από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 4 Ιουνίου, καθώς και από το αν η χώρα καταφύγει σε capital controls, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι δύο money managers.
Σημειώνεται πως οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας των Τούρκων αξιωματούχων να καθησυχάσουν τους επενδυτές, καθώς ο διψήφιος πληθωρισμός και τα δίδυμα ελλείμματα έθεσαν τη λίρα στο επίκεντρο ενός selloff αναδυόμενων νομισμάτων, καταγράφοντας το χειρότερο μήνα της δεκαετίας.
Υπενθυμίζεται πως, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 300 μονάδες βάσης, σε μια έκτακτη συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι θα αναδιοργανώσει το σύστημα των επιτοκίων, καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακόψει την πτώση του νομίσματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.