«Εσχάτη Προδοσία» στην Ιταλία-Αυτός είναι ο οικονομικός δολοφόνος «Ψαλιδοχέρης» που θέλει να γίνει Παπαδήμος της Ιταλίας

Ο 64ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΡΛΟ ΚΟΤΑΡΕΛΙ Ο ΕΠΙΔΟΞΟΣ «ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ» ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ο 64χρονος Κοταρέλι, οικονομολόγος στο επάγγελμα και απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών της Σιένα αλλά και της αντίστοιχης του Λονδίνου, είχε εργαστεί για λογαριασμό του ΔΝΤ από το 2008 έως το 2013 και έχει το παρατσούκλι «Mr. Scissors» (στα ελληνικά «ο κύριος Ψαλίδι»).

Το διόλου τιμητικό προσωνύμιο οφείλεται στις ενέργειες που είχε κάνει ο ίδιος κατά την περίοδο της θητείας του στο Ταμείο, προβαίνοντας σε δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της Ιταλίας.

Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Κοταρέλι χθες, Κυριακή (27/05) οι αντιδράσεις των Σαλβίνι και Ντι Μάιο ήταν οργισμένες, με τον δεύτερο, μάλιστα, να εγκαλεί τον Πρόεδρο Ματταρέλλα για «θεσμική εκτροπή» και «εσχάτη προδοσία».

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι πολιτικοί αναλυτές στη γειτονική χώρα που θεωρούν ότι ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας άνοιξε την «Κερκόπορτα» στο ΔΝΤ.

Άλλοι, πάλι, επιχειρούν ακόμη και συγκρίσεις της τωρινής πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία με την ελληνική κρίση του 2015, αλλά και τα όσα είχαν συμβεί νωρίτερα, το 2010, όταν ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσέφευγε στο ΔΝΤ, ώστε να μπει η Ελλάδα στο πρώτο Μνημόνιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.