Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ ΥΠΕΡ του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του στον λαό της Βενεζουέλας ο οποίος έχει περιέλθει «σε κατάσταση δουλείας από έναν δικτάτορα», την ώρα που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κήρυττε την έναρξη της τελικής φάσης της επιχείρισης για την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και ζητούσε τη στήριξη του στρατού.
«Η Βραζιλία στέκει αλληλέγγυα με τον βενεζουελάνικο λαό που υποφέρει και έχει υποδουλωθεί από έναν δικτάτορα ο οποίος στηρίζεται από το PT, το PSOL (σ.σ. αριστερά κόμματα της Βραζιλίας) και τους ιδεολογικούς συμμάχους τους», έγραψε στο ο ακροδεξιός πρόεδρος.
Ο Μπολσονάρου ευχήθηκε επίσης το «αδελφό έθνος» να «ζήσει τελικά σε μια πραγματική δημοκρατία».

O Brasil se solidariza com o sofrido povo venezuelano escravizado por um ditador apoiado pelo PT, PSOL e alinhados ideológicos. Apoiamos a liberdade desta nação irmã para que finalmente vivam uma verdadeira democracia.
— Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) 30 Απριλίου 2019

Σε δεύτερή του ανάρτηση, ο ακροδεξιός βραζιλιάνος πρόεδρος σημείωσε: «Η Βραζιλία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Βενεζουέλα και επιβεβαιώνει την υποστήριξή της για τη δημοκρατική μετάβαση στη γειτονική χώρα. Η Βραζιλία είναι παράλληλα μαζί με τον λαό της Βενεζουέλας και τον Πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό».
O Brasil acompanha com bastante atenção a situação na Venezuela e reafirma o seu apoio na transição democrática que se processa no país vizinho. O Brasil está ao lado do povo da Venezuela, do presidente Juan Guaidó e da liberdade dos venezuelanos.
— Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) 30 Απριλίου 2019

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.