Έληξε η ομηρία στη Γαλλία – «Εξουδετερώθηκε» ο τζιχαντιστής

Έληξε η ομηρία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 σήμερα τοπική ώρα στην πόλη Τρεμπ, της Νότιας Γαλλίας όταν ένας άνδρας εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα.

«Ο δράστης πυροβολήθηκε. Θα μιλήσω σε λίγα λεπτά» έγραψε στο twitter του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το BFM TV, ο Μαροκινός άνδρας γύρω στα 30 που εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους», πυροβολήθηκε από αστυνομικούς.

Πριν την ομηρία, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ένοπλος πυροβόλησε έξι φορές κατά των αστυνομικών και τραυμάτισε έναν αστυνομικό ελαφρά στην πόλη Carcassonne μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σημείο της ομηρίας.

Επίσης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα υπάρχουν και τραυματίες στο σούπερ μάρκετ.

Το προφίλ του δράστη

Όσον αφορά το προφίλ του δράστη, πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 30 ετών και γνωστός στις γαλλικές αρχές.

Είναι οπλισμένος με μαχαίρια και χειροβομβίδες και ζητάει την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι. Ο Αμπντεσλάμ είναι ο κύριος επιζών ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Ο 28χρονος Γάλλος υπήκοος μαροκινή καταγωγής βρίσκεται σήμερα σε απομόνωση σε φυλακή υψηλής ασφαλείας, αναμένοντας τη δίκη του. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.