Στις κάλπες οι Ιταλοί: Η εντυπωσιακή ξανθιά, η γκάφα και οι «ζαβολιές»

Σε μια κρίσιμη αναμέτρηση οι ιταλοί καλούνται να ψηφίσουν για τη νέα τους κυβέρνηση.

Στις δημοσκοπήσεις, προηγείται το κόμμα των Πέντε Αστέρων, με 28% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ως συμμαχία η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει το 37%. Όμως, είναι πολύ πιθανό να μην προκύψει καθαρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κυρίως λόγω του νέου εκλογικού νόμου, καθώς τα δύο τρίτα θα εκλεγούν με απλή αναλογική και το ένα τρίτο με πλειοψηφικό σύστημα.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα δεν αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων.

Παράλληλα με τις βουλευτικές, διεξάγονται και εκλογές για την ανανέωση τοπικών συμβουλίων.  Στο Παλέρμο της Σικελίας, λόγω λάθους στα ονόματα των υποψήφιων της περιφέρειας, το οποίο διαπιστώθηκε την τελευταία στιγμή, το βράδυ του Σαββάτου ξανατυπώθηκαν 200 χιλιάδες ψηφοδέλτια!

Παρά την απαγόρευση των δηλώσεων την προηγούμενη των εκλογών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνομιλώντας με κατοίκους στη Νάπολη, την οποία επισκέφθηκε με την κατά 49 χρόνια νεότερη σύντροφό του Φραντζέσκα Πασκάλε, δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης της Φόρτσα Ιτάλια, με μια μόνον κλίμακα, στο 23%.

Στελέχη των Πέντε Αστέρων, επίσης, αποφάσισαν να ανεβάσουν στο διαδίκτυο ολιγόλεπτο βίντεο, με δηλώσεις του υποψήφιου πρωθυπουργού του κινήματος, Λουίτζι Ντι Μάιο, και με τους υποψήφιους υπουργούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.