Ρεκόρ αφίξεων από την Αμερική

Χαρά Τζαναβάρα

Αύξηση 14% κατέγραψαν το 2018 οι επιβάτες με αφετηρία ή προορισμό τις ΗΠΑ και σε απόλυτους αριθμούς η επιβατική κίνηση ξεπέρασε τα επίπεδα του 2008, τελευταία χρονιά πριν από την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής», η οποία ως εθνικός αερομεταφορέας είχε απευθείας πτήσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις με ισχυρή παρουσία της ομογένειας.

Την πενταετία 2013-2018 έφτασαν στη χώρα μας 5,7 εκατ. τουρίστες από τις ΗΠΑ, 119% περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του μεγαλύτερου ελληνικού αεροδρομίου, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις απευθείας πτήσεις που εγκαινιάζει η American Airlines στη διαδρομή Σικάγο-Αθήνα, από τις 4 Μαΐου ώς τις 29 Σεπτεμβρίου.

Από τα στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», προκύπτει ότι οι τουρίστες από τις ΗΠΑ έχουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το 79% έρχονται για διακοπές και μένουν στη χώρα μας κατά μέσο όρο 14 ημέρες, στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και ξοδεύουν 73 ευρώ την ημέρα.

Η εκπρόσωπος του αεροδρομίου επισήμανε ότι το Σικάγο διαθέτει την τρίτη σε μέγεθος ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ, ενώ η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία το 2017 είχε εγκαινιάσει τις απευθείας πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» από τη Φιλαδέλφεια.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου ενημέρωσε ότι η συμμετοχή των ξένων επιβατών το 2018 σημείωσε αύξηση 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Την περίοδο 2011-2012 σημείωσε μεγάλη πτώση, αλλά την πενταετία 2013-2018 είχε κατακόρυφη άνοδο, που συνολικά διαμορφώθηκε στο 93%.

Η American Airlines, όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπός της, Αντζελο Καμιλέτι, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, διαθέτει 1.400 αεροσκάφη και πραγματοποιεί 6.700 πτήσεις την ημέρα, εξυπηρετώντας 350 προορισμούς σε περισσότερες από 50 χώρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.