ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ στις ισραηλινές εκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ ότι ακύρωσε την υποψηφιότητα του Μίχαελ Μπεν-Αρί, του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Ισχύς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τη γενική εισαγγελία της χώρας πως υποκινεί τον ρατσισμό εναντίον των Αράβων.

Η υποψηφιότητα του Μπεν-Αρί στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα είχε επικυρωθεί στις 6 Μαρτίου από την Εκλογική Επιτροπή.«Υποκινεί το μίσος»

Ωστόσο, το αριστερό, αντιπολιτευόμενο κόμμα Meretz προσέφυγε εναντίον του για να ανατρέψει αυτή την απόφαση. Και ο γενικός εισαγγελέας Αβιτσάι Μάντελμπλιτ είχε συστήσει να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του, προειδοποιώντας ότι «υποκινεί το μίσος εναντίον των Αράβων».

Ο Μπεν-Αρί και ο Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, επίσης μέλος της Εβραϊκής Ισχύος, κατέβαιναν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο δύο εθνικιστικών θρησκευτικών κομμάτων.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται ότι άσκησε πιέσεις στα κόμματα αυτά για να τους δεχτούν, ώστε να ισχυροποιηθεί το δεξιό μπλοκ και να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές.Εγκρίθηκε η συμμετοχή αραβικών κομμάτων

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο Μπεν Γκβιρ μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές αυτές.

Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε τη συμμετοχή στις εκλογές της 9ης Απριλίου των δύο αραβικών κομμάτων Χαντάς-Ταάλ και Ράαμ-Μπαλάντ.

Στο τελευταίο είχε απαγορευτεί στις 6 Μαρτίου η συμμετοχή με την αιτιολογία ότι «στηρίζει την τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ…

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.