ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ λόγω κακοκαιρίας σε Αυστρία-Γερμανία

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πλήττει και τη δυτική Ευρώπη. Αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε περιστατικά που συνδέονται με τον καιρό, προβλήματα στις μεταφορές, ενώ οι αρχές σε Αυστρία και Γερμανία προειδοποιούν για τον κίνδυνο να σημειωθούν χιονοστιβάδες στις Άλπεις.

Στην Αυστρία

Στην κεντρική Αυστρία, νεκροί βρέθηκαν ένας 28χρονος και μια 23χρονη που έκαναν σκι κοντά στο Ζάλτσμπουργκ, ενώ περίπου 40 διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούν ακόμη δύο σκιέρ κοντά στο Χόενμπεργκ.

Ακόμη τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αυστρία μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδες.

Στην Κάτω Αυστρία ο αλπικός δρόμος και όλη η περιοχή Χότσκαρ, όπου υπάρχουν τουριστικά θέρετρα για σκι, κλείσει εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου για χιονοστιβάδες, ενώ οι αρχές ζήτησαν από κατοίκους, εργαζόμενους και τουρίστες να φύγουν από την περιοχή εντός της ημέρας.

Επίσης, προειδοποίησαν τους σκιέρ να μην κάνουν σκι στις πλαγιές και να μην οδηγούν τα αυτοκίνητά τους εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες δίνει ακόμη μεγαλύτερη χιονόπτωση και οι αρχές έχουν θέσει σε ετοιμότητα ομάδες διασωστών και ελικόπτερα. Κλειστά θα μείνουν και πολλά σχολεία.

Στη Γερμανία

Στη Γερμανία, ένας 44χρονος έχασε τη ζωή του όταν δέντρο έσπασε από το βάρος του χιονιού και τον καταπλάκωσε στο Βάκερσμπεργκ της Βαυαρίας. Επίσης μια γυναίκα πέθανε το σαββατοκύριακο σε δυστύχημα λόγω της κακοκαιρίας.

Γερμανία, κακοκαιρία Angelika Warmuth/dpa via AP

Επίσης στη Βαυαρία, οι αρχές έκλεισαν δρόμους και ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ δεν λειτούργησαν και τα σχολεία.

Σε Ελβετία και Νορβηγία

Στην Ελβετία, οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο μιας γυναίκας που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν την καταπλάκωσε χιονοστιβάδα την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, η αστυνομία στη Νορβηγία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων σκιέρ -μια 29χρονη Σουηδέζα και τρεις Φινλανδοί, 29,32 και 36 ετών- που πλέον θεωρούνται νεκροί, αφότου χάθηκαν σε χιονοστιβάδα στην κοιλάδα Τάμοκ, κοντά στο Τρόμσοε, και οι μέχρι σήμερα προσπάθειες να βρεθούν -σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες- αποδείχθηκαν άκαρπες.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.