ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ… ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Συνάντηση Σαλβίνι με Κατσίνσκι

Κατά τη συνάντηση μεταξύ του Πολωνού Γιάροσλασβ Κατσίνσκι , επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) και του Ιταλού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα στην πολωνική πρωτεύουσα στις 9 Ιανουαρίου θα συζητηθεί η συμμετοχή της Πολωνίας στη νέα ευρωομάδα του Σαλβίνι, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

“Πρόκειται για μία συνάντηση στο ανώτατο επίπεδο. Αν ο πρόεδρος του κόμματος Κατσίνσκι συναντάται με έναν άλλο πολιτικό, είναι σημάδι μιας ιδιαίτερης σχέσης και έτσι την αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς στον πολωνικό ραδιοσταθμό RMF.

“Αν ο Σαλβίνι πείσει το πολωνικό κόμμα να προσχωρήσει σε αυτήν τη συμμαχία, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κάζιμιρτς Μαρτσικιέβιτς , ο οποίος έχει αποχωρήσει από το Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης. Αν το PiS όπως και το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων προσχωρήσουν στην ομάδα, θα έχουν 140 ευρωβουλευτές ή και παραπάνω, καθιστώντας την ομάδα την τρίτη μεγαλύτερη στο ΕΚ. Αν ο Σαλβίνι νικήσει στις εκλογές το 2019 και γίνει πρωθυπουργός, όπως αναμένεται, και αν το PiS κερδίσει τις φετινές κοινοβουλευτικές εκλογές, όπως επίσης αναμένεται, η νέα ομάδα θα έχει δύο ηγέτες εν ενεργεία, δύο εκ των μεγαλυτέρων κρατών – μελών της ΕΕ, σημειώνει η Repubblica.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.