Τουρκια: «Να πάει να κρεμαστεί» ζήτησε από τον Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στο τουρκικό κοινοβούλιο, μετά την πρόταση του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν και ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί, να αποφυλακιστεί ο Οτσαλάν.

«Να πάει να κρεμαστεί» ζήτησε από τον Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος, δείχνοντας του και το σχοινί!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπαχτσελί άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα συμφωνούσε με την υπό όρους αποφυλάκιση του ηγέτη της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν! Εφόσον αυτός ωστόσο αποκηρύξει δημοσίως στην Εθνοσυνέλευση την ένοπλη δράση και καλέσει τα μέλη του ΡΚΚ, να παραδώσουν τα όπλα τους.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο ηγέτης του Καλού Κόμματος ο Μουσαβάτ Ντερβίσογλου θυμήθηκε το σόου που έκανε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί πριν μια δεκαετία όπου έριχνε σκοινί για τον Οτσαλάν φωνάζοντας «Κρεμάστε τον». Τώρα ο Ντερβίσογλου επανέλαβε την ίδια κίνηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση, προτείνοντας όμως το σχοινί όχι για τον Οτσαλάν αλλά για τον ίδιο τον Μπαχτσελί.

«Καταστρέψατε τις μνήμες αυτού του σπουδαίου έθνους. Καταστρέψατε το μέλλον αυτού του σπουδαίου έθνους. Πάρε αυτό το σχοινί και κρέμασε το στο κεφάλι σου», είπε ο Ντερβίσογλου. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι Ντεβλέτ Μπαχτσελί ζήτησε το σχοινί για να το κρεμάσει στο γραφείο του.

Όπως μεταδίδεται, έπειτα από τη χθεσινή ομιλία Μπαχτσελί 15 βουλευτές του Καλού Κόμματος προτίθεται να μετακινηθούν στο ΜΗΡ.

https://politis.com.cy/temp/images/980x637/cache_980x637_Crop_medium_854334_573194_24_10_23_163959.png

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.